Ved Stakkastadvatnet i Tysvær.
Fred. 22.02
Så blei da min første fuglatur etter at eg kom heim i frå Thailand i nydelig norsk vintervær.
Her et bilde inn over fjella innanføre, men i dag skulle det først og fremst dreia seg om fugl, og hovedsak om meiser som var ivrige på foringsplassene denne dagen.
Ved foringsautomaten var det lagt ut talg i ein valnøttboks, smart funne på må eg sei. Og her var Svartmeisa ivrig med å få i seg av godstoffet.
Svartmeisa er liten, og stiller i kjole og hvitt, og viser ikkje så godt igjen i naturen som for eksempel Blåmeis og Kjøttmeis, men den er vakker på sin måte.
Og eit av de lettaste kjennetegnene på Svartmeisa er den kvite stripa i nakken, og det store svarte feltet den har i strupen.
To av dei han lettast kan forvekslast med er Løvmeisa og Granmeisa, og sistnevnte ser du på bildet over, men tydelige forskjeller på desse to når ein studerer de nærmare. Og Løvmeisa er mesten prikk lik Granmeisa.
Vi går over fra Granmeis til ein meir fargerik meis, og den mest vanlige, nemmelig Kjøttmeisa.
Kjøttmeisa kan bare forvekslast med blåmeisa, men den er mindre, og har meir blått og grønt i seg.
På de tre neste bildene ser dåke blåmeisa, og her og om du samenlikner de to ser ein klar forskjell.
På det siste bildet er det ein ungfugl (2K) som enda ikkje har fått så mykje av det blå. Ein ganske så uvanlig ting med meisene er at begge kjønnene er like, og når kjønnene er så like på fuglene betyr det at begge kjønnene ruger på eggene. Og alle meisene våre er hulerugende fugler, derfor kan de ha de sterke fargene.
Den siste meisa eg har tatt med i dag er Spettmeisa som skiller seg ganske godt ut fra de andre. Den er større, har lengre nebb, meir langstrakt, og har et rødt felt under vinga.
Den er og spesiell når den leiter etter mat ofte under borken og i sprekker på trestammer, og er like flink å klatre nedover som oppover trestammene.
Til slutt kommer nokre bilder som eg tok på Åkrasanden i går kveld. Det er fantastisk å få nokre slike dager som vi har hatt de siste dagene. JIPPI.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar